Traditional bakery that sells fresh bread daily for great prices! I got a Spanish empanada which is like a piece of pie that they sell by weight. My slice was €2.60, which seemed reasonable to me. Inside was salted codfish with peppers, onions, and potatoes. You know it's authentic because they speak very little English, but I managed to get by with pointing and a couple of words.
small little bread shop with great loaves (popular), but just had a chance to try an empanada gallega de carne, which was interesting, probably better if had been heated up.
Situada en la plaza de Herradores muy cerca de la Plaza Mayor.
Es la panadería más antigua de Madrid, fundada en 1887 y así está reconocida por el ayuntamiento en la placa en el suelo.
Desde su fundación ha ido pasando por diferentes manos hasta que en 1986 abre el actual Museo del Pan Gallego.
Se utiliza horno de leña para su elaboración de manera totalmente artesana, amasándolo a mano. También realizan magdalenas, bizcochos, empanadas muy ricas y su famosa tarta de Santiago.
Hace unos años abrió varias sucursales pero han cerrado, espero que su local principal e histórico dure por lo menos otros 130 años.
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